Gespecialiseerde cursussen in cultuur:

Dit zijn conversatiecursussen voor degenen die willen praten en leren over onderwerpen die hen bijzonder interesseren. 
Het zijn zeer communicatieve cursussen waarin u ideeën, ervaringen en informatie kunt uitwisselen. We leren in groepen van 3 tot 8 personen.

Geniet en leer

We leren meer wanneer we werken aan onderwerpen die ons bijzonder interesseren. We hebben allemaal een grote neiging om de dingen die ons het meest aanspreken vast te houden. Bij intresse in gastronomie, zal een cursus over dit onderwerp mij helpen de woordenschat op een leuke en plezierige manier te leren. Ik zal de grammaticale structuren internaliseren zonder het te beseffen. 

Gastronomie: 

Het is onmogelijk om niet over Spaans eten te praten, want iedereen houdt van eten en tapas, het idee van gezelligheid tijdens het eten op een informele manier. Maar Spanjaarden eten niet alleen tapas, die meestal een aperitief zijn, en we eten ook nooit paella 's avonds, een gerecht dat we alleen 's middags eten. We ontkrachten mythen en leren over vele tafelgebruiken en de rijkdom van de Spaanse keuken en haar regionale diversiteit. 

Aanbevolen niveau: vanaf een A2 
Cursus van 3 uur

datum: op aanvraag
 

Literatuur: 

We hebben allemaal wel eens gehoord van Cervantes of Gabriel García Márquez. Het gaat er niet om de werken van deze of andere auteurs te lezen, die ook voor Spaanstaligen erg moeilijk zijn, maar om over literatuur te praten, belangrijke werken te leren kennen, ideeën uit te wisselen over het lezen van Spaanstalige auteurs, te praten over ervaringen met literatuur in het Spaans, of deze te vergelijken met literatuur in andere talen. Literatuur is een universeel onderwerp en het is een plezier om erover te praten in het Spaans.

Twee mogelijke cursussen:

Essentiële werken uit de Spaanse literatuur. We praten over essentiële auteurs, sleutelwerken en belangrijke periodes, met enkele voorbeelden van teksten

Eind B1 / B2 niveau.
Cursus van 3 uur

datum: op aanvraag

 

Belangrijke dichters, vooral uit de 20e en 21e eeuw. Poëzie is het moeilijkste literaire genre, maar deze cursus wil laten zien dat het niet ontoegankelijk is voor wie Spaans leert. We lezen prachtige gedichten, en leren veel formele woordenschat, in prachtige voorbeelden van de taal. 

Niveau B2 en hoger.
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag
 

Kunst:

Een conversatiecursus over de kunst van de Spaanstalige wereld: sleutelwerken van de Spaanse schilderkunst, de belangrijkste musea, of belangrijke kunstthema's, zoals klassieke kunst versus moderne kunst, of de provocerende vraag wat kunst is en wat niet. Voor kunstliefhebbers of zij die kunstliefhebbers in het Spaans willen worden. 

Einde B1 / Niveau B2
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

De Spaanse taal:

Conversatiecursus over de taal die we leren. Want door,  over de essentie ervan te praten, leren we ook de taal: oorsprong, invloeden, hoe het nu is, voorspellingen voor de toekomst, cultureel geconnoteerde woorden, taalvariëteiten en andere aspecten  

Einde B1 / B2 niveau.
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

Films en series - Almodóvar en nog veel meer:

Natuurlijk gaan we het hebben over Almodóvar, want dankzij hem is de Spaanse cinema altijd in de mode, maar de series die de laatste jaren zijn ontstaan, met internationale verdeling, en de talloze films van de laatste decennia laten zien dat er veel te ontdekken valt. We zullen over belangrijke Spaanse regisseurs praten, belangrijke Spaanse films en essentiële series. Dit is een conversatiecursus met uitwisseling om te weten kunnen te komen wat we hierna gaan zien, zodat we kunnen blijven genieten van cinema en Spaans in de audiovisuele wereld. 

Einde B1 / Niveau B2
Cursus van 3 uur

datum: op aanvraag

Muziek: 

Hoe gebruik je geen liedjes bij het leren van Spaans! Een liedje in het gerundium, een ander in de aanvoegende wijs... Alles is mogelijk. Naast het leren van de Spaanse culturele "hymnes", de liedjes die elke Spanjaard op een feestje zou zingen en die we allemaal kennen (of we ze nu leuk vinden of niet, want daar gaat het niet om), zullen we het hebben over de liedjes van een bepaald tijdperk, van bepaalde generaties, ons muzikaal erfgoed en waar we vandaag de dag naar luisteren. Omdat er niets magischer is dan muziek en haar universele kracht 

Niveau B1 / Niveau B2 
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

Architectuur: 

Gesprekscursus over het thema: Emblematische gebouwen in Spanje, trends en stijlen. Het doel is niet om een expert in architectuur te worden, maar om te werken aan de woordenschat van materialen, vormen, stijlen, plaatsen en te weten welke de sleutelwerken zijn ...

Niveau B1 / Niveau B2 
Cursus van 2 uur


datum: op aanvraag

 

 

 

Spaanse samenleving:

De rol van het gezin, mannen en vrouwen in het Spanje van de 21e eeuw, jeugd, kindertijd en ouderen. Conversatiecursus waarin we verschillende aspecten van de samenleving bekijken vanuit een actueel en kritisch oogpunt. 

Niveau B1 / Niveau B2
Cursus van 2 uur


datum: op aanvraag

Geschiedenis:

Een conversatiecursus over de geschiedenis van Spanje - belangrijke gebeurtenissen, periodes. Het is niet de bedoeling om volledig te zijn, maar om te praten over de geschiedenis en wat ons Spanjaarden heeft gemaakt. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om niet te praten over het Arabische periode van Spanje, de Burgeroorlog en de naoorlogse periode.

Niveau B1 / Niveau B2
2 uur durende cursus


datum: op aanvraag

Grafische humor:

Er bestaat prachtige grafische humor in de Spaanstalige wereld. Uit Argentinië hebben we de beroemde Mafalda, een personage dat in de jaren zestig door Quino werd gecreëerd, maar nog steeds springlevend is. Of bijvoorbeeld andere hedendaagse Argentijnse striptekenaars zoals de poëtische Liniers of de bijtende Maitena. In Spanje hadden we Forges als het genie dat de Spaanse eigenaardigheid het best wist te vangen, maar er zijn nog andere zeer belangrijke, zoals El Roto, met zijn sarcasme en hardheid, of Peridis, al tientallen jaren een portrettist van de politieke actualiteit. En wij, de kinderen van de jaren 70 en 80, zijn opgegroeid met het lezen van de hele universum van Francisco Ibáñez en zijn karikaturale personages.

Niveau B2
Cursus van 2 uur


datum: op aanvraag

© Copyright 2024

Wir benötigen Ihre Zustimmung zum Laden der Übersetzungen

Wir nutzen einen Drittanbieter-Service, um den Inhalt der Website zu übersetzen, der möglicherweise Daten über Ihre Aktivitäten sammelt. Bitte prüfen Sie die Details und akzeptieren Sie den Dienst, um die Übersetzungen zu sehen.