Reizen door Spanje

Bij talrijke gelegenheden heb ik lezingen gegeven over de regio's van Spanje in het algemeen of over specifieke regio's. Deze cursussen zijn bedoeld voor degenen die vooral willen luisteren en veel ideeën willen opdoen voor hun reizen. Je leert veel door te luisteren, dus dit zijn lezingen waar je op een visuele manier kunt genieten van ideeën en beelden. Deze lezingen zijn bedoeld voor groepen van 3 tot 12 personen. De PowerPoint-presentatie wordt niet verstrekt, maar een samenvatting van de presentatie wel.

Regional courses:

Andalusië:

Andalusië is terecht de beroemdste regio van Spanje in het buitenland en fascineert iedereen die het bezoekt, of het nu uit Spanje komt of uit het buitenland. Het symboliseert het beeld van Spanje en wat toeristen zoeken en verwachten aan te treffen. Maar het is veel meer dan witte dorpen, flamencokostuums of gitaren. Het Moorse verleden verblindt de bezoeker, net als het licht en de kleur van deze zeer Spaanse regio.

Einde A2 / Niveau B1
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

Asturië, Cantabrië en Baskenland:

Drie verschillende regio's die kunnen worden gecombineerd in één reis, waarbij het beste van elk wordt gekozen. Ze hebben drie dingen gemeen: de zee, het groen en de uitzonderlijke gastronomie.

Asturië is een paradijs dat alles heeft: zee en bergen, geschiedenis en moderniteit, belangrijke steden als Oviedo en Gijón, en cider en kaas als gastronomische hoofdzaken.

Cantabrië, met als hoofdstad Santander, was al in de 19e eeuw een vakantiebestemming voor de aristocratie. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn lieflijke landschappen, rustige stranden, charmante dorpjes, zuivelproducten, ansjovis en typische zoetigheden.

En Baskenland blijft verrassen: Bilbao heeft de moderniteit omarmd met de transformatie die het Guggenheim-museum teweeg heeft gebracht; San Sebastian is nog steeds die elegante stad met een strand, een zeer belangrijk filmfestival en een cultureel leven gekruid met pintxos en meer. En Vitoria is de rustige hoofdstad met een hoge levenskwaliteit.

Einde A2 / Niveau B1.
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

Castilië en Leon:

Een autonome gemeenschap met een immens cultureel erfgoed. Met acht Unesco-werelderfgoedlocaties is het de regio ter wereld met de meeste door deze organisatie erkende culturele troeven. Vol geschiedenis in elke hoek, met unieke plaatsen zoals Romaanse kerken, kastelen of verrassende landschappen, het is ook een land van wijnen, van velden die poëzie inspireren. Het is onmogelijk om het niet te willen leren kennen en de charme van zijn soberheid en tegelijkertijd zijn nabijheid te ontdekken. - Einde A2/Niveau B1. 
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

La Rioja en Navarre: 

Twee noordelijke regio's zonder kustlijn, maar met spectaculaire landschappen. De Camino de Santiago doorkruist beide regio's en het komen en gaan van pelgrims heeft een zeer belangrijk historisch stempel gedrukt. Navarra heeft een grote verscheidenheid aan landschappen binnen haar grenzen: van maanlandschappen tot adembenemende valleien, ravijnen, beukenbossen en vele verschillende tinten groen. U moet ook zijn kazen, zijn pacharán en zijn beroemde pinchos proeven en zijn filmkastelen bezoeken.

En La Rioja is in feite de wijn met dezelfde naam wat deze streek tot een uitzonderlijke plaats voor wijntoerisme maakt, maar het bewaart ook zeer belangrijke kloosters, zoals San Millán de la Cogolla, de wieg van het Spaans, en een keuken rijk aan streekproducten. 

Einde Niveau A2/Niveau B1 
3 uur cursus

datum: op aanvraag

Valencia:

Het licht van de schilderijen van Sorolla is in de hele regio voelbaar, dat prachtige mediterrane licht dat de hele dag door van kleur verandert.

De geur van paella of de immense verscheidenheid aan rijstgerechten en het aroma van sinaasappels trekken iedereen aan. In deze streken hebben de Arabieren hun stempel gedrukt op de gastronomie, de feesten en de tradities, en er zijn nog steeds sporen te zien van kastelen en gebouwen uit die tijd.

Valencia is een van de belangrijkste steden van Spanje en heeft een van de meest spectaculaire feesten van het land, de Fallas. Het heeft ook een modernistische markt die de tong streelt, een futuristische wijk die zelfs op bewolkte dagen schittert, en buurten die een multiculturele transformatie hebben ondergaan.

De provincies Castellón en Alicante bieden ook een schat aan stranden, charmante dorpjes, geschiedenis en een adembenemend landschap.

Einde A2 / Niveau B1 
Ccursus van 3 uur


datum: op aanvraag

Galicië: 

Een mysterieus land van zee en geschiedenis. Alle wegen leiden naar Santiago de Compostela en de zee, altijd aanwezig, bepaalt een manier van leven. De typische Galicische estuaria, Rías Baixas en Rías Altas, de vele rivieren, eilanden, kapen en weelderige, mysterieuze landschappen. En voor gastronomisch plezier witte wijnen en een uitzonderlijke gastronomie, met vis en zeevruchten als belangrijkste ingrediënten. Wie eenmaal in Galicië is geweest, wil altijd weer terug. 

Niveau A2 / Niveau B1.
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

Castilla-La Mancha:

Een land van wijn, saffraan en windmolens die de literatuur oproepen. Don Quichot bewoonde dit land fictief en het is onmogelijk om hem en Sancho Panza niet door haar hoeken te zien lopen. Onbekende natuurlijke landschappen nodigen uit tot wandelen, zijn gastronomie is al verschenen in het werk van dat genie genaamd Cervantes, en steden zoals Toledo en Cuenca verbazen degenen die ze bezoeken. 

Einde A2 / Niveau B1
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

Spanje: 

In deze cursus reizen we over de kaart van Spanje. We laten de verschillende regio's en provincies zien, praten over ze allemaal en kijken naar foto's van bekende en minder bekende plaatsen. 

Einde A2 / Niveau B1
3 uur durende cursus


datum: op aanvraag

Madrid: 

Ik kom uit Madrid; er is geen betere introductie voor deze cursus en ik ken mijn stad perfect. Wat is de essentie van Madrid? Daarover zullen we het hebben, de geschiedenis, waarom het is zoals het is, het karakter van de inwoners en natuurlijk de monumenten, musea, gastronomie en nog veel meer. 

Einde A2/Niveau B1
3 uur durende cursus


datum: op aanvraag

Extremadura, de grote onbekende:

Extremadura verrast door zijn eenvoud en zijn immense culturele erfgoed. Het land van de Romeinen in de Merita Augusta, het land van de veroveraars, het land van extreme armoede in de jaren die het voor altijd getekend hebben, het stigma waaraan de inwoners van Extremadura met hun kracht en trots op hun land hebben weten te ontsnappen. 

Einde A2 / Niveau B1
Cursus van 3 uur


datum: op aanvraag

© Copyright 2024

Wir benötigen Ihre Zustimmung zum Laden der Übersetzungen

Wir nutzen einen Drittanbieter-Service, um den Inhalt der Website zu übersetzen, der möglicherweise Daten über Ihre Aktivitäten sammelt. Bitte prüfen Sie die Details und akzeptieren Sie den Dienst, um die Übersetzungen zu sehen.