Gespecialiseerde cursussen over grammatica

Wees zijn niet bang voor grammatica

In de gespecialiseerde grammaticalessen willen we werken aan specifieke punten die studenten Spaans al kennen. Dit zijn geen cursussen waar deze onderwerpen voor het eerst worden bestudeerd, want dat is het doel van de progressiecursussen, waar elk onderwerp op het juiste moment en niveau wordt bestudeerd.

We willen bepaalde onderwerpen die voor ons wat moeilijk zijn perfectioneren, of we vinden ze gewoon zo leuk dat we er dieper op in willen gaan. We werken in groepen van 2 tot 6 personen. De niveau-aanbevelingen wonden ten strengste aangeranden om te volgen om te voorkomen dat beginners en gevorderden in dezelfde groep zitten.

Periphrasis

Een ander groot thema van de Spaanse taal. 

Alsof we nog niet genoeg hadden met zoveel tijden, zoveel onregelmatige vormen, met de subjuntivo naast de indicativo, zijn er ook nog deze werkwoordelijke uitdrukkingen om een nuance van de handelingen te geven, zoals het begin, de continuïteit of het einde, om een handeling voort te zetten, of het tijdstip om deze wel of niet te doen, of zelfs de veranderingen of het voortbestaan in deze toestanden na de verandering...

Niveau B1

Cursus van 4 uur


datum: op aanvraag

Voornaamwoorden:

Het zijn al die kleine deeltjes die ons leven onmogelijk maken: le, lo, la, me, se, ti... Ze zijn niet de loterij. We plaatsen ze niet willekeurig in de zin, maar het zijn woorden die verwijzen naar anderen die ze vervangen: In deze cursus zullen we de begrippen verduidelijken en proberen dit "loterij"-gevoel om te zetten in iets logisch en reëels. - Voor studenten die aan het eind van een A2 zitten, of in een B1.


Cursus van 4 uur


datum: op aanvraag

Verleden tijd

Een zeer belangrijke cursus voor studenten die de meest voorkomende twijfels willen wegnemen: pretérito perfecto of indefinido? Of imperfecto? Maar waarom? Als we eenmaal het verschil kennen tussen elk van de vier verleden tijden (perfecto, indefinido, imperfecto en pluscuamperfecto) krijgen we vertrouwen in het gebruik ervan.

De cursus wordt benaderd vanuit een communicatief oogpunt: de regels vormen de basis, maar het doel is de verleden tijden te gebruiken door te spreken.

Twee mogelijke modaliteiten:

Verleden tijden I - 4 uur
Overzicht van de 4 verleden tijden
Communicatief gebruik van de verleden tijden.
Aanbevolen niveau: eind A2-niveau of begin B1-niveau.


datum: op aanvraag

 

Verleden tijd II - 4 uur
Diepgaande studie van de 4 verleden tijden.
Communicatief gebruik van de verleden tijd.
Aanbevolen niveau: B2 en hoger.

datum: op aanvraag

Bespreking van alle tijden van de indicatief of aantonende wijs:

Hoe vaak komt niet de vraag in de klas: "Kunnen we alle tijden overlopen die we tot nu toe hebben gezien? 
De tijden van de indicatief zijn: tegenwoordige tijd, de vier tijden van het verleden (perfecto, indefinido, imperfecto, pluscuamperfecto),  eenvoudige en samengestelde toekomst, en eenvoudige en samengestelde voorwaardelijke tijd.

Deze cursus is bedoeld om: alle tijden te "herbeleven", ze te definiërenen en de belangrijkste toepassingen ervan te oefenen, dit alles vanuit zeer communicatief oogpunt.  

Einde B1 / Niveau B2.
6 uur cursus


datum: op aanvraag

Subjuntief

De subjunctief is de werkwoordsvorm die studenten Spaans als vreemde taal hoofdbrekens bezorgt. Maar het is mogelijk het te leren.

Ik stel drie modi voor:

Subjunctief I - 4 uur 
Presentatie van de aanvoegende wijs, regelmatige vormen, onregelmatige vormen (studie of revisie), belangrijkste toepassingen en contrast met de indicatief.
Aanbevolen niveau: vanaf B2.

Data: te bevestigen za 14 en zo 15 januari 2023, elke dag van 13 tot 15 uur

Prijs: 90 euro per deelnemer

Subjunctief II - 4 uur
Tegenwoordige aanvoegende wijs (verdieping) en onvoltooide aanvoegende wijs (vormen, gebruik en voorwaardelijke zinnen).
Aanbevolen niveau: B2 niveau en hoger.


datum: op aanvraag

 

Subjunctief III - 4 uur

Een diepgaande studie van de vier tijden van de aanvoegende wijs: tegenwoordige tijd, voltooid verleden tijd, onvoltooid verleden tijd en voltooid verleden tijd, met speciale nadruk op de laatste twee.
Aanbevolen niveau: Gevorderd B2 en hoger.


datum: op aanvraag

Voorzetsels: niet alleen "por" en "para" zijn moeilijk.

Wie mij kent, weet dat wanneer mij wordt gevraagd waarom por en para zo moeilijk zijn, ik altijd antwoord dat zij niet minder moeilijk zijn dan a, of en, die veel problemen veroorzaken, of zelfs meer.

Waarom dan de "angst" voor por en para en niet voor alle voorzetsels in het algemeen?

In deze cursus leren we ze stuk voor stuk te "respecteren", want de Spaanse taal gaat niet alleen over por en para - Deze cursus wordt aanbevolen voor studenten aan het einde van hun A2 of B1 niveau.

Voorzetsels - 4 uur

datum: op aanvraag

Ser y estar: 

Nog een van de "klassiekers" van het Spaans. Als u een expert wilt worden in dit onderwerp, er meer vertrouwd mee wil raken, effectiever wil zijn in uw gebruik van deze werkwoorden en minder nerveus wil zijn wanneer u ze gebruikt, is dit uw cursus. Omdat dit een zeer moeilijk onderwerp is, stel ik twee niveaus voor:

Ser en estar I: Hoofdgebruik van deze werkwoorden, verduidelijking van begrippen, typische collocaties 

Niveau A2 / Begin B1.
Cursus van 4 uur


datum: op aanvraag

 

Ser en estar II: verdieping, correctie van typische fouten, misverstanden

Zoals het liedje van Alejandro Sanz zegt: "no es lo mismo ser que estar" = ser is niet hetzelfde als estar.

Niveau B2
Cursus van 4 uur


datum: op aanvraag

© Copyright 2024

Wir benötigen Ihre Zustimmung zum Laden der Übersetzungen

Wir nutzen einen Drittanbieter-Service, um den Inhalt der Website zu übersetzen, der möglicherweise Daten über Ihre Aktivitäten sammelt. Bitte prüfen Sie die Details und akzeptieren Sie den Dienst, um die Übersetzungen zu sehen.