Wie ben ik?

Ik ben Spaanse, van vele plaatsen. Ik ben geboren in Madrid en heb daar tot mijn twintigste gewoond. Ik heb een jaar in de VS doorgebracht en ben daarna naar Hamburg, Duitsland, verhuisd, waar ik 31 jaar heb gestudeerd, gewerkt en gewoond. Nu woon ik in Brussel, België, om mijn gevoel van Europeaan zijn en overal vandaan komen compleet te maken.

Met een diploma in talen spreek ik niet alleen mijn moedertaal vloeiend en perfect, maar ik spreek ook Duits bijna als een tweede moedertaal, en ik ben ook gekwalificeerd in Engels, Frans en Nederlands.

Ik heb veel ervaring in het lesgeven van Spaans. Ik heb gewerkt aan de Technische Universiteit van Hamburg, de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen van Hamburg, de Volkshochschule Hamburg (Centrum voor Volwassenenonderwijs), de Europese Instellingen in Brussel en momenteel aan de Universiteit van Antwerpen.

Ik geef cursussen op alle niveaus, van beginner tot gevorderde, over gespecialiseerde onderwerpen zoals grammatica, cultuur, geschiedenis, reizen (presentaties over verschillende regio's van Spanje). In de loop der jaren hebben honderden studenten mijn lessen doorlopen en de laatste jaren hebben talloze mensen bij mij in Zoom Spaans geleerd.

Enkele opleidingscentra waar ik les geef of les gegeven heb.

© Copyright 2023